Backyard Oasis

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Γιατί να μην μετατρέψετε τον εξωτερικό σας χώρο σε μια όμορφη όαση πίσω αυλής; Τελικά, εστιάζουμε στην εσωτερική διακόσμηση, γιατί όχι και στους εξωτερικούς μας χώρους; Η αυλή σας είναι κάτι περισσότερο από έναν υπαίθριο χώρο. έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα καταφύγιο, ένα καταφύγιο από τη φασαρία της καθημερινότητας.

Επιπλέον, μετατρέποντας την αυλή σας σε μια γαλήνια όαση, μπορείτε να συνδεθείτε με τη φύση, να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις με φίλους και οικογένεια.

όαση πίσω αυλής

Ναι, μπορείτε να μετατρέψετε τον εξωτερικό σας χώρο σε μια όαση πίσω αυλής

Είτε έχετε ένα μεγάλο γκαζόν είτε μια ζεστή αυλή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια όαση στην πίσω αυλή. Επιπλέον, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για τη δημιουργία μιας όασης στην πίσω αυλή που αντανακλά το στυλ σας και σας φέρνει χαρά.

Με σωστό σχεδιασμό, προσεκτική επιλογή φυτών και δέντρων και προσεκτικά σχεδιαστικά στοιχεία, μπορείτε να μετατρέψετε την αυλή σας σε ένα γραφικό καταφύγιο που αποπνέει ομορφιά, γαλήνη και λειτουργικότητα.

Επιπλέον, η προσθήκη μιας όασης πίσω αυλής στο σπίτι σας θα αυξήσει τη συνολική αξία και την ελκυστικότητα του σπιτιού σας. Όταν έρχεται η ώρα να ανακαινίσετε τον εξωτερικό σας χώρο, σκεφτείτε μια όαση στην πίσω αυλή.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικές υπέροχες ιδέες για τη δημιουργία μιας όμορφης όασης στην πίσω αυλή για να απολαύσετε όλοι.

όαση πίσω αυλής

Μετατρέψτε την αυλή σας σε ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό καταφύγιο

Κάθε μια από τις υπέροχες ιδέες που παρουσιάζονται παρακάτω θα σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας να δημιουργήσετε μια όαση στην πίσω αυλή που θα γίνει επέκταση του σπιτιού σας, ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να ανανεωθείτε και να αναζωογονηθείτε.

Αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε μια εκπληκτική διάταξη

Ξεκινήστε αξιολογώντας το μέγεθος και τη διάταξη της αυλής σας. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η έκθεση στο ηλιακό φως, τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά και τυχόν περιορισμοί ή προκλήσεις που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε.

Καθορίστε τους στόχους και τις προτεραιότητές σας, είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα ήσυχο καταφύγιο, έναν χώρο ψυχαγωγίας ή έναν χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά. Ερευνήστε διαφορετικά στυλ σχεδίασης, αντλήστε έμπνευση από περιοδικά ή διαδικτυακές πλατφόρμες και σχεδιάστε ένα πρόχειρο σχέδιο που ενσωματώνει το όραμά σας.

Πηγαίνετε καταπράσινα για μια πράσινη όαση στην πίσω αυλή

Οταν επίσκεψη σε φυτώριο και δέντροΣυμβουλευτείτε τους ειδικούς για να επιλέξετε φυτά και δέντρα κατάλληλα για το τοπικό κλίμα και τις συνθήκες του εδάφους σας. Επιλέξτε ένα μείγμα από αειθαλή δέντρα και θάμνους για όλο το χρόνο ενδιαφέρον και εποχιακά ανθοφόρα φυτά για να προσθέσετε εκρήξεις χρώματος.

Επιπλέον, θα σας βοηθούσε να μάθατε επίσης για το ύψος, την εξάπλωση και τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών για να διασφαλίσετε ότι ταιριάζουν αρμονικά στο τοπίο σας. Ομαδοποιήστε τα φυτά με παρόμοιο νερό και ηλιακό φως θα πρέπει να ομαδοποιηθούν για να απλοποιηθεί η συντήρηση

Προσθέστε μια αίσθηση ιδιωτικότητας

Καθορίστε πού θέλετε περισσότερη ιδιωτικότητα, όπως χώρους καθιστικού ή τραπεζαρίας, και επιλέξτε φυτά ή κατασκευές ανάλογα. Τα ψηλά αειθαλή δέντρα όπως το κυπαρίσσι ή η κουμαριές μπορούν να δημιουργήσουν ένα φυσικό παραβάν.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια πέργκολα και να εκπαιδεύσετε αναρριχητικά φυτά όπως η γουιστέρια ή το μελισσόχορτο για να αναπτυχθούν σε αυτό. Χρησιμοποιήστε οθόνες από μπαμπού ή διακοσμητικά πάνελ για να απομονωθείτε προσθέτοντας κομψότητα στην όαση σας.

Χρησιμοποιήστε στοιχεία νερού για χαλάρωση

Τα χαρακτηριστικά του νερού φέρνουν μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης σε κάθε όαση πίσω αυλής. Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο σας, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια λίμνη με υδρόβια φυτά και ψάρια ή έναν καταρράκτη που να δημιουργεί χαλαρωτικούς ήχους.

Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, επιλέξτε ένα μικρό αυτόνομο σιντριβάνι ή επιτοίχιο στοιχείο νερού. Ισορροπήστε το χαρακτηριστικό του νερού με τους γύρω βράχους, το χαλίκι ή τα πλούσια φυτά για να δημιουργήσετε ένα οπτικά ελκυστικό σημείο εστίασης.

Δώστε έμφαση στους άνετους χώρους καθιστικού

Επιλέξτε έπιπλα εξωτερικού χώρου που ταιριάζουν στο στυλ και τις προτιμήσεις σας για άνεση. Επιλέξτε ανθεκτικά υλικά, όπως ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες λυγαριά ή τικ που αντέχουν σε εξωτερικές συνθήκες. Μπορείτε επίσης να τακτοποιήσετε στρατηγικά χώρους καθιστικού για να επωφεληθείτε από τη θέα, τη σκιά ή την εγγύτητα σε άλλα χαρακτηριστικά.

Αυξήστε ακόμη περισσότερο το επίπεδο άνεσης με μαξιλάρια και μαξιλάρια από ανθεκτικά στο χρώμα και αδιάβροχα υφάσματα. Στοιχεία σκιάς όπως ομπρέλες ή πέργκολες παρέχουν πρόσθετο φωτισμό από τον ήλιο.

Ανεβάστε τον χώρο σας στο επόμενο επίπεδο με τον εξωτερικό φωτισμό στην όαση της αυλής σας

Ο εξωτερικός φωτισμός επεκτείνει τη χρηστικότητα και την ατμόσφαιρα της όασης της αυλής σας μέχρι το βράδυ. Εγκαταστήστε απαλό, ζεστό φωτισμό γύρω από τους χώρους καθιστικού, τα μονοπάτια και τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος για να δημιουργήσετε μια μαγική ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε φωτιστικά με χορδές, φανάρια ή φωτιστικά LED για να προσθέσετε μια ζεστή και ελκυστική λάμψη.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε ροοστάτες ή χρονόμετρα για να προσαρμόσετε την ένταση του φωτισμού και το χρονοδιάγραμμα για διαφορετικές περιστάσεις.

Ιδέες φωτισμού βεράντας

Δημιουργήστε ένα μέρος για φαγητό και ποτό

Μια εξωτερική κουζίνα προσθέτει άνεση και διασκέδαση στην όαση της αυλής σας. Διαθέστε χώρο για ενσωματωμένη σχάρα, πάγκο και νεροχύτη για την προετοιμασία και το μαγείρεμα των φαγητών. Επιλέξτε υλικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, όπως ανοξείδωτο ατσάλι ή πέτρα για ανθεκτικότητα.

Για τον άπληστο σεφ της ζωής σας, συμπεριλάβετε επιλογές αποθήκευσης για σκεύη, πιάτα και είδη μαγειρικής. Ολοκληρώστε τη διάταξη με ένα τραπέζι φαγητού ή ένα μπαρ όπου μπορείτε να διασκεδάσετε τους επισκέπτες ενώ γευματίζουν στο ύπαιθρο.

Δημιουργήστε τον δικό σας υπαίθριο χώρο ψυχαγωγίας

Ένας ειδικός υπαίθριος χώρος ψυχαγωγίας είναι ένα υπέροχο χαρακτηριστικό για την όαση της αυλής σας. Εγκαταστήστε έναν εξωτερικό προβολέα και οθόνη για βραδιές ταινιών με φίλους και οικογένεια κάτω από τα αστέρια. Μην ξεχνάτε να βάζετε άνετες καρέκλες, όπως καναπέδες ή πολυθρόνες εξωτερικού χώρου, και να έχετε άνετες κουβέρτες ή μαξιλάρια για επιπλέον άνεση.

Εάν θέλετε να προσφέρετε μια εξαιρετική εμπειρία ταινιών σε εξωτερικούς χώρους, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα σύστημα ήχου εξωτερικού χώρου για να βελτιώσετε τον ήχο.

Φτιάξτε μια γωνιά διαλογισμού ή γιόγκα

Ορίστε μια γαλήνια γωνιά της αυλής σας ως μέρος αφιερωμένο στον διαλογισμό ή την πρακτική της γιόγκα. Για να φέρετε πραγματικά τη στιγμή του ζεν, δημιουργήστε έναν ήσυχο χώρο με μαλακά, άνετα χαλάκια για να συμμετέχετε σε προσεκτικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, αναπτύξτε μια βαθιά σύνδεση με τη φύση περιβάλλοντας τη νέα σας περιοχή με πλούσια βλάστηση και αρωματικά φυτά όπως λεβάντα ή δεντρολίβανο. Εγκαθιστώντας ένα μικρό στοιχείο νερού, όπως ένα επιτραπέζιο σιντριβάνι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα για να ασκηθείτε.

όαση πίσω αυλής

οικολογικός κήπος

Σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν οικολογικό κήπο στην αυλή σας για να υποστηρίξετε την τοπική άγρια ​​ζωή και να προωθήσετε τη βιοποικιλότητα. Τα εγγενή είδη φυτών που προσελκύουν πουλιά, πεταλούδες και μέλισσες είναι απαραίτητα. Αυτά περιλαμβάνουν ανθοφόρα φυτά, όπως το γαλακτόχορτο ή το κωνοφόρα, για να παρέχουν νέκταρ στους επικονιαστές.

Και μην ξεχνάτε τα πουλιά! Εγκαταστήστε τροφοδότες και σπίτια για να προσελκύσετε μια ποικιλία ειδών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια μικρή λίμνη ή λουτρό πουλιών ως πηγή νερού για την άγρια ​​ζωή.

Χρησιμοποιήστε ένα λάκκο φωτιάς για μια ελκυστική αισθητική

Ένας λάκκος φωτιάς δημιουργεί ένα ζεστό και φιλόξενο σημείο εστίασης, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη νέα σας όαση στην πίσω αυλή όλο το χρόνο. Επιλέξτε ένα μοντέλο που ταιριάζει στο στυλ σας και συμπληρώνει τη συνολική σχεδίαση του χώρου σας.

Συνήθως υπάρχουν φορητά στυλ και ενσωματωμένα μοντέλα για να διαλέξετε, τα οποία φαίνονται υπέροχα όταν περιβάλλονται από άνετες καρέκλες. Χρησιμοποιείτε μόνο πυρίμαχα υλικά όπως πέτρα ή τούβλα κοντά στο πυροσβεστικό λάκκο σας για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια όλων κατά τη χρήση.

Δώστε στα παιδιά ένα μέρος να χαλαρώσουν σε μια όαση πίσω αυλής

Εάν έχετε παιδιά, αφιερώστε μέρος της αυλής σας σε έναν χώρο που ενθαρρύνει το παιχνίδι και τη φαντασία στο ύπαιθρο. Εγκαταστήστε μια κούνια, sandbox ή παρόμοια δομή παιχνιδιού με βάση την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε εξοπλισμό παιδικής χαράς κατασκευασμένο από ανθεκτικά, ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες υλικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα επιπλέον στρώμα ασφάλειας περιβάλλοντας αυτήν την περιοχή με επιλογές μαλακής επιφάνειας, όπως σάπια φύλλα από καουτσούκ ή τεχνητό γρασίδι για να ελαχιστοποιήσετε τους τραυματισμούς.

Αναδείξτε το στυλ σας με προσωπικές πινελιές

Προσθέστε μοναδικές προσωπικές πινελιές για να κάνετε την όαση της αυλής σας πραγματικά δική σας. Κρεμάστε κουδουνίσματα ή γλυπτά για να δημιουργήσετε χαλαρωτικούς ήχους με τον άνεμο. Μπορεί να βρείτε ότι η τοποθέτηση διακοσμητικών ζαρντινιέρων γεμάτη με ζωηρά λουλούδια ή αρωματικά βότανα ενισχύει τη συνολική οπτική έλξη και διεγείρει τις αισθήσεις σας.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι κάθε έργο τέχνης ή γλυπτό που επιδεικνύετε αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας ή αντιπροσωπεύει ένα θέμα που είναι κοντά στην καρδιά σας. Προσθέστε χαλιά, κουβέρτες ή αιώρες εξωτερικού χώρου για μεγαλύτερη άνεση και χαλάρωση.

Τελικές σκέψεις όασης πίσω αυλής

Η δημιουργία μιας όασης πίσω αυλής απαιτεί δημιουργικότητα, υπομονή και λίγη σκληρή δουλειά. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα καταφύγιο όπου εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορείτε να ξεφύγετε από τα άγχη της καθημερινότητας και να επανασυνδεθείτε με τη φύση.

Αγκαλιάστε αυτές τις συμβουλές και αφήστε τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει καθώς μετατρέπετε την αυλή σας σε μια γαλήνια όαση που αντανακλά το μοναδικό στυλ και τις προτιμήσεις σας.

Βιολογική γεωργία:

Η βιολογική γεωργία έχει κερδίσει μεγάλη αναγνώριση τα τελευταία χρόνια ως μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση στη γεωργία. Δίνει έμφαση στη χρήση φυσικών τεχνικών και αποφεύγει τα συνθετικά φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️