12 χειροτεχνίες με κέρατο για να φτιάξετε και να διακοσμήσετε μόνοι σας

Ένα από τα πράγματα που ο σύζυγός μου και εγώ απολαμβάνουμε να κάνουμε το χειμώνα είναι να περπατάμε μέσα στο δάσος ψάχνοντας για κέρατα κέρατων. Είναι διασκεδαστικό να βρίσκουμε και να βιώνουν πράγματα για την καμπίνα μας. Αν και, συχνά αρκεί να βάζετε τα κέρατα για να διακοσμήσετε. Εκτός από τα κέρατα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε συμβουλές και πόντους που θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή κέρατων. Ή, αν είστε κυνηγός ή γνωρίζετε κάποιον που να είναι, ίσως μπορέσετε να πάρετε στα χέρια σας μερικά επιπλέον κέρατα για να τα χρησιμοποιήσετε με τη διακόσμησή σας.

Αναζήτησα μερικές από τις πιο δημιουργικές χειροτεχνίες με ελαφοκέρατο για να σας δώσω έμπνευση για τα δικά σας έργα χειροτεχνίας. Οι παρακάτω 12 χειροτεχνίες με κέρατα θα σας δώσουν μερικές υπέροχες ιδέες και οδηγίες για το τι μπορείτε να κάνετε με τα κέρατα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

χειροτεχνία με κέρατο

Τυχαίνει να είμαι παντρεμένος με έναν επιτυχημένο κυνηγό που ήταν πρόθυμος να μου δώσει μερικά από τα μικρότερα κέρατα ελαφιού. Αυτό είναι καλό αν δεν μπορούμε να βρούμε υπόστεγα κέρατων. Παρόλο που ο σύζυγός μου και εγώ αγαπάμε να περπατάμε μέσα στο δάσος το χειμώνα ελπίζοντας να βρούμε κέρατα, είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν. Εκτός από το να βρείτε μόνοι σας τα κέρατα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε κέρατα από κάποιον άλλο. Έχω δει ελαφοκέρατα σε διάφορες πωλήσεις ακινήτων, καταστήματα με αντίκες και υπαίθριες αγορές.

Χειροτεχνία ελαφιού που πρέπει να δοκιμάσετε

Καταρχήν, υπάρχουν πολλές διακοσμητικές χρήσεις για την ανάρτηση κέρατων στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε τα για σχάρες για παλτό, θήκες κοσμημάτων και θήκες για πετσέτες. Αφήστε τα φυσικά ή βάψτε τα σε μονόχρωμο ή μοτίβο. Βασικά, αν ξέρετε πώς να στερεώνετε το κέρατο στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε τόσα πολλά από εκεί.

1. Φτιάξτε ένα στήριγμα κέρατου

ανακαίνιση βάσης κέρατου
TUTORIAL: DIY διακόσμηση τοίχου ελαφοκέρατου

Για να προσθέσω λίγο κομψότητα σε μερικά από τα παλιά κέρατα του συζύγου μου, έβαψα λευκό το ξύλινο φορέα και το τμήμα του κρανίου. Προηγουμένως, το τμήμα του κρανίου ήταν τυλιγμένο σε δέρμα και το ξύλο ήταν βαμμένο με μέτρια δρυς. Έπρεπε επίσης να αλλάξω λίγο το δερμάτινο μέρος με το Snow-tex. Λειτουργούσε σαν γούρι και τώρα δεν με πειράζει να κρεμάσω τα κέρατα στον τοίχο.

2. Βάψτε τα κέρατα

ζωγραφισμένη διακόσμηση με γάντζο ελαφιού
ΠΗΓΗ: 25 εύκολες DIY ιδέες διακόσμησης

Μια διασκεδαστική ιδέα είναι να ζωγραφίσετε κέρατα για να του δώσετε μια καλλιτεχνική αίσθηση. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα τραπεζάκι σαλονιού ή κρεμάστε το για να το χρησιμοποιήσετε ως γάντζο τοίχου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διακοσμήσετε με κέρατα.

3. Πώς να τοποθετήσετε τα κέρατα ελαφιού σε μια σανίδα

χειροτεχνία με κέρατο
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ: Αρκετά εύχρηστο κορίτσι

Είτε κρατάτε μέρος του κρανίου, όπως απεικονίζεται παραπάνω, είτε κόβετε αυτό το μέρος με ένα σιδηροπρίονο, θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε μια τρύπα όπου θέλετε να τοποθετήσετε ένα μπουλόνι. Αυτό το παράδειγμα δείχνει πώς να στερεώσετε τα κέρατα μέσα από το τμήμα του κρανίου, αλλά μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα τρυπώντας τα πραγματικά κέρατα. Ανάλογα με τη χρήση που επιθυμείτε, μπορείτε να τα κρεμάσετε με τη δεξιά πλευρά προς τα πάνω ή ανάποδα. Ακολουθούν μερικές εμπνευσμένες φωτογραφίες για το πώς να τοποθετήσετε και να χρησιμοποιήσετε τα τοποθετημένα κέρατα.

4. Κρεμάστε παλτό από τοποθετημένα κέρατα

ράφι για παλτό από κέρατο
ΠΗΓΗ: αποκωδικοποιητής

Ένα ράφι για παλτό μπορεί να είναι μόνο ένα σετ ελαφοκέρατων ή πολλά σετ. Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση τελειώνοντας τον ξύλινο φορέα και τα κέρατα. Τα κέρατα φαίνονται υπέροχα στο φυσικό τους φινίρισμα, αλλά προσθέστε χρώμα που ταιριάζει στο στυλ σας.

5. Τοποθετήστε τα κέρατα για να κρατάτε μπουκάλια κρασιού

θήκη για μπουκάλια κρασιού ελαφιού
ΠΗΓΗ: Καταφύγιο

Τοποθετήστε ένα ζευγάρι κέρατα σταυρωτά για να χωρέσουν μερικά μπουκάλια κρασιού. Μόλις τοποθετήσετε τα κέρατα όπως τα θέλετε, θα σας βοηθούσε να σημειώσετε με ένα μαρκαδόρο πού συναντώνται ή πού κάθε κέρατο πρέπει να στερεωθεί ξεχωριστά στον πίνακα. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις τρύπες σας και βιδώστε ένα μπουλόνι μέσα από τα κέρατα και το ξύλο. Μόλις περάσει το μπουλόνι, στερεώστε το με ένα παξιμάδι.

Βρήκα επίσης ένα σεμινάριο για μια σχάρα κρασιού από ελαφοκέρατο που κάθεται σε ένα τραπέζι. Οι λεπτομερείς οδηγίες καθιστούν εύκολη την παρακολούθηση.

επιτραπέζια σχάρα για μπουκάλια κρασιού ελαφιού
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ: O/C MHz

Αυτή η θήκη για μπουκάλια κρασιού θα ήταν μια τόσο όμορφη προσθήκη σε μια ρουστίκ τραπεζαρία ή ένα μπαρ.

6. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα δέντρα από κέρατα

χριστουγεννιάτικα δέντρα κέρατου
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ: Τέσσερις βελανιδιές χειροτεχνίες

Εάν έχετε τόρνο, μπορείτε να φτιάξετε μερικά δροσερά πράγματα με κέρατα. Αυτά τα μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς να μετατρέψετε τα κέρατα σε ένα κομψό διακοσμητικό κομμάτι.

7. Φτιάξτε μερικές κομψές μπαρέτες ελαφοκέρατου

διακόπτες ελαφιού
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ: Φάρμα Blue Fox

Τα κλεισίματα με εναλλαγή είναι εύκολο να κατασκευαστούν από τις άκρες του κέρατου. Αν σας αρέσει το πλέξιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κούμπωμα για ένα χειροποίητο πουλόβερ.

κέρατα από πηλό
ΠΗΓΗ: 11 εύκολα πράγματα να φτιάξεις με πηλό μοντελοποίησης

Αν δεν έχετε πρόσβαση σε αληθινά κέρατα, μπορείτε να το διακοσμήσετε με άλλο τρόπο με κέρατα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το φτιάξετε μόνοι σας με πηλό μοντελοποίησης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα σε συσκευασία δώρου ή εμφανίστε τα με άλλη ρουστίκ διακόσμηση.

8. Ενσωματώστε κέρατα σε ένα στεφάνι

diy χριστουγεννιάτικο στεφάνι από ελαφοκέρατο
ΠΗΓΗ: 25 ιδέες για χριστουγεννιάτικα στεφάνια που μπορείτε να φτιάξετε

Τα ελαφοκέρατα είναι τέλεια για προσθήκη σε σπιτικά στεφάνια. Δίνει μια ρουστίκ πινελιά που είναι ιδιαίτερα ωραία για χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

9. Θήκη κοσμήματος από ελαφοκέρατο

θήκη κοσμημάτων από κέρατα
ΠΗΓΗ: Δημιουργικές DIY θήκες κοσμημάτων

Εδώ είναι ένας χρήσιμος και διακοσμητικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα κέρατα. Τοποθετήστε τα ζωγραφισμένα κέρατα σε έναν ξύλινο δίσκο και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στο συρτάρι σας ως θήκη κοσμημάτων.

10. Κεντρικό κομμάτι ελαφιού τυλιγμένο με νήματα DIY

χειροποίητο νήμα τυλιγμένο ελαφοκέρατο
Αυτοδιδασκαλίας: Ενοικιάσεις A La Crate

Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κρατήσετε τα κέρατα μαζί είναι να τα τυλίξετε με νήμα. Στη συνέχεια, απλώς προσθέστε ένα κερί ή λουλούδια στο κέντρο για ένα μοναδικό κεντρικό κομμάτι.

11. Καλάθι DIY με χερούλι από κέρατο

χειρολαβή καλαθιού ελαφιού
Αυτοδιδασκαλίας: Τέσσερις βελανιδιές χειροτεχνίες

Αναβαθμίστε ένα συνηθισμένο καλάθι με μια διασκεδαστική και ρουστίκ λαβή από ελαφοκέρατο. Είναι μια υπέροχη εμφάνιση για ένα ρουστίκ δωμάτιο.

12. DIY λάμπα κέρατου

diy λάμπα ελαφοκέρατου
Αυτοδιδασκαλίας: Η σελίδα του κυνηγιού

Αυτή η λάμπα κέρατου είναι πιο εύκολη στην κατασκευή από ό,τι φαίνεται. Απλώς παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο για πλήρεις οδηγίες.

Περισσότερες χειροτεχνίες με κέρατο για να δοκιμάσετε

Για αυτές τις ιδέες, χρησιμοποιήστε μικρά κέρατα ή ακόμα και κόψτε μεγαλύτερα. Ένα σιδηροπρίονο και ένα τρυπάνι ή τα κύρια εργαλεία που χρειάζεστε.

  • Ανοίξτε μια τρύπα στο κάτω μέρος και τοποθετήστε ένα πώμα κρασιού χειροτεχνίας, μπρελόκ ή ανοιχτήρι κρασιού. Χρησιμοποιήστε κόλλα craft E6000 στο άκρο του ένθετου για ασφαλή εφαρμογή.
βιοτεχνικό πώμα κρασιού
ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ AMAZON
  • Κόψτε τα κέρατα σε μικρά στρογγυλά για να τα χρησιμοποιήσετε ως κουμπιά. Ανοίξτε δύο τρύπες στο κέντρο και γυαλίστε απαλά. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά για να διακοσμήσετε μαξιλάρια, κουρτίνες, τραπέζια και πολλά άλλα.
  • Στερεώστε ένα κέρατο στο άκρο ή στο πλάι μιας μεταλλικής γραβάτας με κουρτίνα U χρησιμοποιώντας κόλλα χειροτεχνίας E6000.
  • Κολλήστε ένα πιάτο με κεριά στα κέρατα για μια ρουστίκ θήκη κεριών εμπνευσμένη από το Pottery Barn.
κηροπήγιο κέρατου
ΠΗΓΗ: Αχυρώνας κεραμικής

Εκτός από αυτές τις χειροτεχνίες με ελαφοκέρατο, μπορείτε επίσης απλά να τις εμφανίσετε σε ένα τραπέζι ή ράφι, σε ένα γυάλινο βάζο ή σε ένα κεντρικό κομμάτι.

Η διακόσμηση με κέρατα δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη με αυτές τις χειροτεχνίες με κέρατο!

Paylaşın